SHOPPING BAG IN 1 HOUR

Датум и време: четврток [18.02.2016] 18:00ч
Локација: Јавна Соба – Центар за дизајн и иновации
Ментор: Оливија Георгиевска
Јазик: Македонски и Англиски
Пријавување: kristina@publicroom.org и 072 566 515

ОПИС НА РАБОТИЛНИЦАТА
Работилницата е посветена за оние кои отсекогаш сакале да шијат, а немале време, помош или мотив.
Ќе дизајнираме и изработуваме ташни кои може да ги користиме за различни намени. Додека работиме ќе разговараме за видови на ткаенини, разни текстилни влакна, нивна употребна вредност и намена, разни комбинации на ткаенини и материјали, како и за дизајн, бои и нијанси.
На работилницата ќе научите како од замисла да дојдете до готов производ, преку цртање на скица, моделирање, кроење и шиење.
По завршувањето ќе си отидете дома со нова модерна и креативна ташна и испечатени примероци со помош на кои ќе може да изработите уште многу нови модели и дизајни.

Пријавувањето е задолжително, местата во групата се ограничени!

Address

Str. 50 Divizija, 22
1000 Skopje, Macedonia 


Contacts

Email: info@publicroom.org        
Phone: +389 78250554
Facebook
Instagram