ИЗРАБОТКА НА НАВЛАКИ ЗА ПЕРНИЦИ

Датум и време: Сабота [23.01.2016] 17:00
Локација: Јавна Соба – Центар за дизајн и иновации
Ментор: Оливија Георгиевска
Јазик: Македонски и Англиски
Пријавување: kristina@publicroom.org и 072 566 515

ОПИС НА РАБОТИЛНИЦАТА
Оваа работилница е наменета за деца на возраст од 6-10 години. Работилницата која ќе трае два часа опфаќа:
• Изучување на текстилот, разни видови и негова широка употреба, особено во модата.
• Учење на спектарот на бои – топли и студени тонови, употреба на нијанси и како да се создадат и комбинираат (уметност).
• Боење – користење на разни видови четки, текстилни бои, умеење да се контролира водената маса врз тексилот, користење на контур пасти.

Се надеваме дека Вашите деца одлично ќе се забавуваат во дво-часовната креативна работа која ќе ги научи да ги реализираат своите идеи од хартија на текстил, ќе ги научи да мешаат разни бои, да ја контролираат водената површина, да ги користат разните нијанси и тонови и секако... дома ќе се вратат возбуден и и среќни со прекрасена навлака за перница со која ќе се гордеат на својата креативност, идеја и изработка.

Пријавувањето е задолжително, местата во групата се ограничени!

Address

Str. 50 Divizija, 22
1000 Skopje, Macedonia 


Contacts

Email: info@publicroom.org        
Phone: +389 78250554
Facebook
Instagram