×

Тито во Африка – слики на солидарноста

Изложбата Тито во Африка е настаната како резултат на проектот “Socialism Goes Global” на “University of Exeter” од Велика Британија и “Музеј Југославије” од Белград, а се прикажува во Скопје со цел да се одбележи вториот роденден на центарот за дизајн и иновации, Јавна соба.
Скопје како град на солидарноста, целосно заслужува да биде прв домаќин на оваа голема изложба од бившојугословенските градови. Изложбата е подарок за сите генерации на скопјани што сакаат да се потсетат на едно време и една земја во кое живеевме рамноправно, гордо и достоинствено.
Отворањето на изложбата е на 27.октомври во 20:00ч во Јавна соба, а влезот е слободен. Изложбата е отворена од 27.октомври до 20.ноември, 2017.

ПОВЕЌЕ ИНФОРМАЦИИ

Tito in Africa – Pictures of Solidarity

The exhibition Tito in Africa – Picturing Solidarity is a result of cooperation between researchers gathered around the project Socialism Goes Global, based at the University of Exeter and the Museum of Yugoslavia and it is showcased in Skopje to mark two years of existence of the design centre Public Room.
Skopje, a city of solidarity, deserves to be first host city of this exhibition from all other ex-Yugoslav cities where the exhibition will be toured. Public Room dedicates this exhibition to all generations of people from Skopje with intention to remind them them of a country we used to live in, values and dignity we had.
Inauguration of the exhibition Tito in Africa is at 20:00h on 27th October and the entry is free. The exhibition will be displayed in Public Room in the period 27th October -20th November, 2017.

MORE INFO